Tane Meyveli Pelte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tane Meyveli Peltemalzemeler 1 adet muz 1 adet elma 10 adet çilek 1 kase vişne 1 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3 çorba kaşığı nişasta tarifi Vişne ve 1 su bardağı su tencereya konur Orta ateşte vişneler dağılana dek pişirilir Daha sonra süzgeçten geçirilir Kalan posasız karışım tekrar tencereye aktarılır Üzerine 3 su bardağı su, nişasta ve şeker eklenir Orta ateşte şeffaf kıvam alana kadar pişirilir Pelte ateşten alınınca doğranmış muz, elma ve çilek katılır, karıştırılır Kaselere paylaştırılır Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servise sunulabilir
|
|
|
|