![]() |
Sütlü Revani 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Revani 2Sütlü Revani Tarifi - Sütlü Revani Yapılışı - Sütlü Revani Nasıl Yapılır - Sütlü Revani Malzemeleri Malzemeler 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı ılık süt 1 adet limonun kabuğunun rendesi 2 su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 4 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 2 su bardağı süt Hazırlanışı Oda sıcaklığında bekleyen yoğurdu ve tozşekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın ![]() ![]() Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırıp yoğurtlu karışımın üzerine aktarın ![]() ![]() ![]() Revaniyi 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin ![]() Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; süt, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|