Makaron Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makaron KurabiyeMakaron Kurabiye Tarifi - Makaron Kurabiyenin Yapılışı - Kurabiye Tarifi Malzemeler: 2 adet oda ısısında yumurta akı 1/4 su bardağı tozşeker 1 tutam tuz 1 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı badem unu (çok ince çekilmiş badem, tercihen kahve öğütücüsü veya robottan pudra şekeri ile birlikte tekrar çekilmiş) büyük krema sıkma torbası ve düz uç kreması için: 50gr kıyılmış bitter çikolata1/4 su bardağından biraz az çiğ krema (süt kreması, heavy cream) 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1 Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın![]() 2 Köpükler oluşmaya başlayınca tozşekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak, sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin![]() 3 Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın![]() 4 Krema sıkma torbasına karışımı aktarın Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın![]() 5 Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın![]() 6 1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin![]() 7 Önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 10-12 dakika pişirin![]() 8 Çıkarıp soğutun Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz![]() 9 Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır![]() Kreması için: 1 Kremayı ufak bir tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin![]() 2 tereyağınıda ekleyip karıştırarak eritin![]() 3 Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz![]() |
|
|
|