Tahin Soslu Profiterol |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahin Soslu ProfiterolTahin Soslu Profiterol - Tahin Soslu Profiterol Tarifi Malzemeler : 1,5 su b un1,5 su b su70 gr margarin1 tatlı k toz şeker1 çay k tuz3-4 yumurta Kreması için: 4 su b süt3 çorba k un1 su b toz şeker1 çorba k nişasta1 paket vanilya 1 yumurta sarısı Sosu için: 300 gr tahin helvası1 su b süt1 su b kremaHazırlanışı : Tahinli profiterol un hamuru için Tencereye 1 5 su bardaiğı su yu alun Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz ilave edin Üzerine 70 gr margarin ileve edin Margarin eridikten sonra üzerine ve en son olarak 1 5 su bardağı un ilave edin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırın Hamur parmak ısına dayanak şekle gelince hamura teker teker yumurtaları kırıp hamuru yoğurun Hamuru krema sıkma torbasına doldurun Fırın tepsisine profiterol hamurnu krema sıkma torbasında profiterol şekli vererek sıkın Porfiterol hamurunu öncden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında pişirin Kreması için tencereye 4 su bardağı süt ilave edin![]() Sütün üzerine 3 çorba kaşığı un,1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta,1 paket vanilya ve 1 yumurta sarısı ilave edin Kremayı sürekli karıştırarak pişirin Daha sonra kremayı soğumaya bırakın Sosu için bir kaba 300 gr tahin helvasını alın Üzerine 1 su bardağı süt ilave edip tahin ve sütü karıştırarak ezin Üzerine 1 su bardağı pişen kremadan ilave edin ve tekrar karıştırın Profiterol hamurunu fırından çıktıktan sonra içini delin Hamurun içine soğuyan krema ile doldurun Servis tabağına profiterolları alın Üzerine tahinli sosu dökün Üzerine toz yeşil fısrık ile süsleyip servis edin
|
|
|
|