Aşure 14 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 14Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri Malzeme : 2-3 bardak şeker, 1/2 bardak nohut, 1/3 bardak kuru fasulye, 4-5 tane kuru incir, 3-4 çorba kaşığı kuş üzümü, 2 bardak dövülmüş aşure buğdayı, 1/4 bardak çekirdeksiz üzüm, 1/2 bardak ceviz içi, 1/3 bardak fındık içi, 2-3 kahve kaşığı tarçın ![]() Yapılışı: 1- Buğdayı fasulyeyi, nohutu ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda akşamdan ıslanmaya bırakınız ![]() 2- Aşureyi pişireceğiniz zaman buğdayı 15 bardak suyla büyükçe bir tencerede ateşe koyunuz ![]() 3- Kaynamaya başlarken üzerinde biriken köpüğü bir süzgeçle alıp kapağını örtünüz ![]() 4- Bir yandan da fasulyeyi, nohutu ayrı kaplarda pişinceye kadar haşlayınız ![]() 5- Buğdayı ağır ateşte, karıştırmaksızın aralıksız olarak kaynatmak suretiyle taneleri kaybolacak derecede ezilinceye kadar pişiriniz, (4-5 saat) ![]() 6- Buğdayın suyu un çorbası kıvamından hafif suluca bir koyuluğa gelince şekeri, nohutu ve fasulyeyi atınız ![]() 7- Bir kaç taşımda bununla kaynatıp, ateşten aldıktan sonra fındığı, üzümü, zarları soyulmuş ceviz içini ve fındık büyüklüğünde doğranmış inciri atınız ![]() 8- Arzu ettiğiniz kaplara koyup, soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, mevsimi ise nar tanesi ve kıyılmış yeşil fıstık ile süsleyiniz ![]() 9- Sofraya alırken isterseniz tarçın ve gül suyu da serpebilirsiniz
|
|
|
|