irmikli besbuse |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
irmikli besbuseMalzemeleri 2 adet yumurta 1/2 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket H kabartma tozu 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı tahin 1 su bardağı irmik ŞERBETİ İÇİN: 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su ÜZERİ İÇİN: Çam fıstığı tozu Kaymak Hazırlanışı Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpalım Vanilyayı h kabartma tozunu sıvıyağı sütü ve sıvı tahini katıp karıştıralım (kaşıkla) en son olarak irmiğide katıp karıştırıp az yağlanmış borcama dökelim 180 Derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Önceden hazırlayıp ılıttığımız şerbeti baklava dilimleri şeklini verdiğimiz sıcak kekin üzerine dökelim soğuyup şerbetini emdikten sonra tabaklara aldığımız tatlımızın üzerine kaymak ve fıstık tozu serpip servis edebiliriz
|
|
|
|