SİGARA BÖREĞİ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SİGARA BÖREĞİMalzemeler : 3 yufka 250 gr beyaz beynir (yağlı) 3-4 dal dereotu (isterseniz) yarım demet maydanoz 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) Yapılışı : 1 Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin 2 Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın 3 Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz 4 Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz Not: Beyaz peynir yerine, kaşar peyniri rendesi ve beraberinde ince kıyılmış (2 cm ) pastırma dilimleri de kullanabilirsiniz Bu durumda maydanoz ve dereotu eklemeniz gerekmez
|
|
|
|