![]() |
Muhallebili Kış Gülü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kış Gülü![]() Malzemeler: 3 ayva 1 su bardağı toz şeker 1 kabuk tarçın su, gıda boyası Elmalı harç için: 4 elma 1 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı ceviz Muhallebisi için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı pirinç unu 2 parça damla sakızı Hazırlanışı: İlk olarak ayvaların kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta elmaları soyarak rendeleyin ![]() ![]() İkisi de pişerken muhallebisini pişirin ![]() ![]() Tüm hazırlıklar tamamlanınca İlkk sıcaklı çıkmış olan ayvaları servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|