![]() |
Sütlü Börek (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Börek (5 Kişilik)Sütlü Börek (5 Kişilik) Malzemeler: Yarım demet pazı Yarım kahve fincanı sıvıyağ (pazıları kavurmak için) 1 adet iri soğan 2 adet yufka 3/4 çay bardağı sıvıyağ Bir buçuk su bardağı süt Tuz HAZIRLANIŞI : Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1-Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı, 230 derece fırında, yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim ![]() 2-Fırından alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim ![]() ![]() 3-Fırından çıkarıp, yumuşamış yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Börek (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Börek (5 Kişilik)Sebzeli Gözleme Malzemeler: 5-6 Adet Sivri Biber 5 Adet Hazır Yufka 1 Adet Orta Boy Domates 4-5 Adet Taze Soğan 5 Çorba Kaşığı Çökelek veye Ezilmiş Beyaz Peynir 1 Demet Maydanoz 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz , Kırmızı Biber Tereyağı veya Margarin HAZIRLANIŞI : Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçine çökeleği,ince kıyılmış maydanozu,tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek harmanlayalım ![]() ![]() ![]() Teflon tavayı hafifçe yağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Börek (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Börek (5 Kişilik)Soğanlı Pide Malzemeler: Hamur Malzemesi: 6 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Süt 1 Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Kuru Maya 1 Tatlı Kaşığı Tozşeker 1/2 Çay Kaşığı Tuz İç Malzemesi: 1 kg Soğan 1 ![]() 1/2 Su Bardağı Su 300 gr ![]() 1 Demet Dereotu 1 Demet Maydanoz Karabiber , Tuz HAZIRLANIŞI : Çukur bir kaba unu boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Börek (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Börek (5 Kişilik)Beşamel Soslu Ispanak Böreği (8 Kişilik) Malzemeler: 2 tane yufka 1/2 kilo ıspanak 1 büyük soğan Yeteri kadar tuz, karabiber 2 su bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri 1 tane yumurta Sosunun malzemesi 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı peynir 1 yumurta HAZIRLANIŞI : Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun ![]() Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün ![]() ![]() ![]() Sosunun hazırlanışı: 2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ![]() Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|