Haşhaşlı Dolama Köbme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Dolama KöbmeHaşhaşlı Dolama Köbme - Haşhaşlı Dolama Köbme Tarifi ![]() Malzemeler : 5 su b söke un1 tatlı k tuzyarım çay b sıvıyağsu İç harcı için: 1 kase haşhaş 1 su b sıvıyağ1 yumurta Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın Unun üzerine 1 tatlı kaşığı sade organik tuz ilave edin Unun ortasına yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin Ilık su ilave edin ve hamuru yoğurun Hamuru merdane ile geniş ve ince bir hamur açın Hamurun üzerine haşhaş sürün ve elinizle hamuru genişletin![]() Daha sonra hamuru rulo yapın ve sarın Yuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak haşhaşlı köbmeyi yerleştirin Daha sonra elinizle hamuru bastırın Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|