Tepside Yufkalı Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside Yufkalı KadayıfTepside Yufkalı Kadayıf - Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi ![]() Malzemeler : Hamuru İçin: 1 Su B Söke UnSüt Kadayıfı İçin 300 Gr Tel Kadayıf1 Su B Ceviz2 Çorba K Sıvıyağ1 Çay B SuÜzeri İçin 2 Çorba K TereyağıŞerbeti İçin 3 Su B Toz Şeker2 Su B Su1 Dilim Limon Hazırlanışı Hamuru için karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın Unun üzerine kıvamına göre süt ilave edin hamuru yoğurun Hamuru 2 bezeye bölün 2 bezeyi de merdane ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın Kadayıfı için 300 gr tel kadayıfı iri olarak kesin Kadayıfın üzerine 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve tel kadayıfı karıştırın![]() Tepsiye 1 hamuru alın Üzerine tel kadayıfı serpiştirin Üzerine ceviz ilave edin 2 hamuru tel kadayıfın üzerine kapatın Üzerine eritilmiş olan tereyağı ilave edin ve önceden ısıtlmış olan 180 derecelik fırında pişirin![]() Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın Üzerine 2 su bardağı su,1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatın Şerbeti ılımaya bırakın![]() Tel kadayıf tatlısı fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis edin
|
|
|
|