![]() |
Çikolatalı Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı DondurmaÇikolatalı Dondurma Tarifi - Çikolatalı Dondurma Yapılışı - Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır - Çikolatalı Dondurma Malzemeleri Malzemeler 2 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı un 1 Tutam tuz 5 Adet yumurta Dondurma (hangisini serviyorsanız) Çikolara sos için : 240 gr bitter çikolata 1 Su bardağı süt Hazırlanışı Bir tencereye 2 su bardağı suyu aktarın ![]() Su ısınmaya başladığında 1 çorba kaşığı margarini ekleyin ![]() Su kaynamaya başladığında un ve bir tutam tuzu ilave edin ![]() Topak kalmayacak şekilde karıştırın ![]() Koyulaşana dek pişirin ![]() Tencereyi ateşten indirin ![]() Hamurun soğumasını bekleyin ![]() Yumurtaları teker teker ve sürekli karıştırarak hamura ekleyin ![]() Hamur sıkma torbasına doldurun ![]() Fırın tepsisine top top sıkın ![]() 180 dereceli fırında hamurlar pembeleşene dek pişirin ![]() Hamur toplarını bir yerinden kesin ve bir kenarda bekletin ![]() Çikolata sos için bitter çikolatayı sütle birlikte bir tencereye aktarın ![]() Çikolata eriyene kadar kaynatın ![]() Çok hafif koyulaşınca tencereyi ateşten alın ![]() Kestiğiniz hamur toplarının içine dondurma doldurun ![]() Üzerine çikolata sos dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|