![]() |
Ekmek Kasesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek KasesiEkmek Kasesi Tarifi - Ekmek Kasesi Yapılışı - Ekmek Kasesi Nasıl Yapılır - Ekmek Kasesi Malzemeleri 2,5 Yemek kasigi kuru maya ![]() 620 gr ilik su 30-40C {cok sicak olmasin mayayi bozar} 1 tatli kasigi seker hepsini karistirin genisce bir kabda,5-10 dakka bekleyin maya cozulsun ![]() 2 yemek kasigi sivi yag karistirin ![]() once dort bardak un ilave edin,ustune 2 yemek kassigi tuz serpin ve karistirmaya baslayin {mayayi eritirken tuz koymayin, canlanmasini onler, sonra unu ilave ederken tuzu serpistirin}dort bardak undan sonra aralikli olarak tek bardak un atin ve yogurmaya devam ederken bir bardak daha atin devam edin yogurun,bir bardak un daha ilave edin yogurun taa ki sert bir hamur elde edene kadar, unun hepsi toplam 7-9 bardak olabilir,bu kullandiginiz una ve markasina baglidir ![]() ![]() ![]() ![]() Masanin ustine alin 2-3 dakka yogurarak gazini ATIN, sonra 6-8 esit parcaya ayirin guzelce yuvarlayin ![]() ![]() ![]() Onceden firininiz 200C dereceye gelmis olsun ![]() ![]() ![]() Soguyunca isterseniz naylon torbaya tek tek koyup dondurabilirsiniz,bir ay sonra buzluktan alip naylonu cikarip disari koyun bir saat sonra yenisi gibi ici yumusak disi sert ekmek kasesi kullanmaya HAZIRDIR ![]() Eger ayni gun kullanacaksaniz ince bir ekmek bicagi ile kenarlari bir santim kalinliginda kesip icini cikariyorsunuz,dibie ayni kalinligi verin yani ince olmasin ![]() ![]() ![]() Hüseyin Kantarcıoğlu |
![]() |
![]() |
|