Ekmek Kasesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek KasesiEkmek Kasesi Tarifi - Ekmek Kasesi Yapılışı - Ekmek Kasesi Nasıl Yapılır - Ekmek Kasesi Malzemeleri 2,5 Yemek kasigi kuru maya ![]() 620 gr ilik su 30-40C {cok sicak olmasin mayayi bozar} 1 tatli kasigi seker hepsini karistirin genisce bir kabda,5-10 dakka bekleyin maya cozulsun ![]() 2 yemek kasigi sivi yag karistirin ![]() once dort bardak un ilave edin,ustune 2 yemek kassigi tuz serpin ve karistirmaya baslayin {mayayi eritirken tuz koymayin, canlanmasini onler, sonra unu ilave ederken tuzu serpistirin}dort bardak undan sonra aralikli olarak tek bardak un atin ve yogurmaya devam ederken bir bardak daha atin devam edin yogurun,bir bardak un daha ilave edin yogurun taa ki sert bir hamur elde edene kadar, unun hepsi toplam 7-9 bardak olabilir,bu kullandiginiz una ve markasina baglidir Siz sadece normalden sert bir hamur elde edin sonra bu hamuru masanin ustunde 6 dakka daha yogurun hamur kuvvetlensin az un serperek kabin icine yerlestirin ustunu naylon torba ile kapatin ilik bir yerde 40 dakka kabarsin![]() Masanin ustine alin 2-3 dakka yogurarak gazini ATIN, sonra 6-8 esit parcaya ayirin guzelce yuvarlayin hafif ve esit sekilde ustune bastirin 10-12cm genisliginde yuvarlaklar yapin tepsinizi cok hafif yaglayin,ustune az misir unu serpin bir tepsiye uc tane koyun genis aralikli olsun,kabarirken birbirine yapismasin o kisimlar i yumusak kalir tepsinizin ustunu ince bir havlu ile kapatin 30 dakika bir kat daha buyuk kabarsin![]() Onceden firininiz 200C dereceye gelmis olsun Bir yumurtanin sadece beyazina bir yemeik kasigi su ile cirpin firca ile cok bastirmadan hamurlarin her tarafina surun ve FIRINA TEPSIYI KOYUN 15 DAIKKA PISSIN,TEPSIYI DISARI ALIN CABUK BIR SEKILDE BIR DEFA DAHA YUMURTA BEYAZI SU KARISIMINI HEPSINE FIRCA ILE SURUN FIRINA TEKRAR KOYUN BU SEFER KIZARAN KISMINI KAPI TARAFINA GETIRIN{Firinin daima arkasi kapi tarafindan sicaktir esit kizarmasi icin on arka cevirmek gerekir} 15 dakka daha hertarafi guzel kiizarinca firindan cikarin, tepsiden sogutma telinin ustune alin alti buhar yapmasin![]() Soguyunca isterseniz naylon torbaya tek tek koyup dondurabilirsiniz,bir ay sonra buzluktan alip naylonu cikarip disari koyun bir saat sonra yenisi gibi ici yumusak disi sert ekmek kasesi kullanmaya HAZIRDIR ![]() Eger ayni gun kullanacaksaniz ince bir ekmek bicagi ile kenarlari bir santim kalinliginda kesip icini cikariyorsunuz,dibie ayni kalinligi verin yani ince olmasin Sonra sicak ve KIVAMLI istediginiz corbayi doldurup servis yapin Corba uzun muddet icinde durur Hüseyin Kantarcıoğlu |
|
|
|