Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmasiyesi, sadabat

Sadabat Elmasiyesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sadabat Elmasiyesi



Sadabat Elmasiyesi Tarifi - Sadabat Elmasiyesi Yapılışı - Sadabat Elmasiye Nasıl Yapılır - Sadabat Elmasiyesi Malzemeleri

2 portakal

150 gram toz şekeri

1 salkım üzüm

2 muz

1 kokulu elma

2 yuvarlak dilim ananas

100 gram ahududu

1 armut

1 bardak ananas şerbeti

1 bardak vişne şurubu

1/2 kutu vişne kompostosu (konserve)

6 yaprak jelatin


Jelatin yapraklarını soğuk suda yumuşattıktan sonra sıkarak bu suyu gidermeli ve jelatini vişne kompostosu konserve kutusundaki şerbetten bir bardak kadarının içine ufalayarak atmalı Bu karışımı bir taşım kaynattıktan ve jelatini şerbete iyice yedirdikten sonra kabı ateşten indirmeli; içine ananas konservesi kutusundaki şerbetten bir bardak kadarını katıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakmalı

Portakalın kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırmalı ve her dilimin bir ucunu delerek çekirdeklerini çıkarıp atmalı Portakallardan birinin dilimlerini bütün halinde bırakmalı, ikincisini ise küçük parçalara doğramalı Buna kabukları soyulduktan sonra tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğranmış elma vişne ve armudu katmalı

Ahududunun çöplerini çıkarmalı Üzümün tanelerini salkımından ayırmalı Bu ikisini de meyvelere katmalı Muzların kabuklarını soyduktan sonra bunları da ananası dilimleriyle birlikte tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğramalı, bunları da öbür doğranmış meyvelerin İçine katmalı Şöyle bir karıştırıp harmanladıktan sonra toz şekerini üzerlerine serpmeli Bir puding kalıbını ele almalı Önce kalıba jelâtinli şerbetten iki kaşık kadar dökmeli ve bu şerbeti kalıbın kenarlarına bulaştırarak buzdolabında dondurmalı Kalıbın dibi ve kenarı Jelatinlenince üç dilim portakalı kalıbın dibine koymalı ve bunun üstüne bir kaşık jelâtinli şerbet döküp bunu da buzdolabında dondurmalı

Kalıbın dibindeki üç portakal diliminin üstüne dökülen jelâtinli şerbet donunca henüz donmamış olan jelâtinli şerbetin bir kahve fincanı kadarını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanını doğranmış şekerli meyvelerin üstüne dökmeli Bunları şöyle bir harmanladıktan sonra olduğu gibi kalıba doldurmalı ve bunu tekrar buz dolabına kaldırmalı Kalıptaki elmasiye donunca puding kalıbını dolaptan almalı En üste portakal dilimlerini sermeli Bunun üstüne de Jelâtinli şerbeti dökmeli (jelâtinli şerbet donmuşsa bunu hafifçe ısıtarak sıvı haline getirip öyle dökmeli)

Kalıbı tekrar buzdolabına kaldırmalı ve içindekiler İyice donuncaya kadar orada tutmalı

Elmasiye İyice donunca kalıbı dolaptan çıkarıp kaynar suya batırmalı ve yarım dakika kadar orada tuttuktan sonra servis tabağına başaşağı ederek içindekini oraya aktarmalı

Servis tabağındaki elmasiyeyi servis saatine kadar buzdolabında tutmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.