![]() |
Sadabat Elmasiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadabat ElmasiyesiSadabat Elmasiyesi Tarifi - Sadabat Elmasiyesi Yapılışı - Sadabat Elmasiye Nasıl Yapılır - Sadabat Elmasiyesi Malzemeleri 2 portakal 150 gram toz şekeri 1 salkım üzüm 2 muz 1 kokulu elma 2 yuvarlak dilim ananas 100 gram ahududu 1 armut 1 bardak ananas şerbeti 1 bardak vişne şurubu 1/2 kutu vişne kompostosu (konserve) 6 yaprak jelatin Jelatin yapraklarını soğuk suda yumuşattıktan sonra sıkarak bu suyu gidermeli ve jelatini vişne kompostosu konserve kutusundaki şerbetten bir bardak kadarının içine ufalayarak atmalı ![]() ![]() Portakalın kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırmalı ve her dilimin bir ucunu delerek çekirdeklerini çıkarıp atmalı ![]() ![]() ![]() Ahududunun çöplerini çıkarmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbın dibindeki üç portakal diliminin üstüne dökülen jelâtinli şerbet donunca henüz donmamış olan jelâtinli şerbetin bir kahve fincanı kadarını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanını doğranmış şekerli meyvelerin üstüne dökmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbı tekrar buzdolabına kaldırmalı ve içindekiler İyice donuncaya kadar orada tutmalı ![]() Elmasiye İyice donunca kalıbı dolaptan çıkarıp kaynar suya batırmalı ve yarım dakika kadar orada tuttuktan sonra servis tabağına başaşağı ederek içindekini oraya aktarmalı ![]() Servis tabağındaki elmasiyeyi servis saatine kadar buzdolabında tutmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|