Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, elmasiye

Çilekli Elmasiye 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Elmasiye 2



Çilekli Elmasiye Tarifi - Çilekli Elmasiye Yapılışı - Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır - Çilekli Elmasiye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme:

1 kg çilek,

1,5 su bardağı tozşeker,

2 limon,

5 yaprak jelatin


Yapılışı:

Jelatin yaprakları soğuk suya konup iyice yumuşatılır Çilekler bol suda iyice yıkanıp ayıklanır ve süzgeçten geçirilerek porselen kâseye suyu alınır Çilek suyuna tozşeker ve limonların suyu katılıp karıştırılır Şeker eridikten sonra karışım ince delikli süzgeçten geçirilerek süzülür Islatılmış jelatin yapraklan iyice sıkılıp suyu alındıktan sonra, ufalanarak bir tencereye konur, yarım fincan ılık su ilave edilerek ateşe oturtulur Karıştırılarak jelatin eritildikten sonra çilek suyu katılır Karıştırılıp ateşten indirilir, kalıba (veya kalıplara) boşaltılır Ilınınca buzdolabına konur Elmasiye iyice donunca buzdolabından çıkarılır Kalıp birkaç saniye kaynar suda tutulduktan sonra ters çevrilerek servis tabağına aktarılır Servis tabağı servis saatine kadar buzdolabında bekletilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.