Gelin Tırnağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin TırnağıGelin Tırnağı Tatlısı - Gelin Tırnağı Tarifi Malzemeler: 1 çay b sıvıyağ1 çay b süt1 çay b su2 yumurta 1 çay k kabartma tozuAldığı kadar un Açmak için: nişasta İçi için: ceviz Üzeri için: tereyağı Şerbeti için: 5 su b su5 su b toz şeker1 dilim limon Hazırlanışı: Yumurtaları karıştırma kabına alarak çırpın Üzerine süt, sıvıyağ ve suyu ekleyerek tekrar çırpın Üzerine kabarta tozu ve alabildiği kadar un ekleyerek baklava hamuru gibi bir hamur elde edin Bu hamuru uzun bir rulo haline getirerek 30 bezeye ayırın Çay tabağı büyüklüğünde bol nişasta ile açarak 10’ar 10’ar üst üste koyun Tepsi büyüklüğünde açarak 2 ye kesin Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz serperek ince rulo yapın Verev keserek fırın tepsisine dizin Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek 170 derecelik fırında pişirin![]() Diğer tarafta şerbetini hazırlayın Pişip ilk sıcaklığı çıkmış olan tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün Soğuyunca servis edin
|
|
|
|