Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
galette, kayısılı, kirazlı

Kayısılı Kirazlı Galette

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Kirazlı Galette



kayısılı kirazlı tatlı tarifi

Hamur Malzemeleri


2 adet 23 cm ebadında galette hamuru için


* 3 su bardağı un

* 1/4 su bardağı şeker

* 1 1/2 çay kaşığı tuz

* 360 gram tereyağı

* 1/2 su bardağı buz gibi soğuk su

Dolgu Malzemeleri


2 adet 23 cm ebadında galette için


* 375 gram kayısı, çekirdekleri çıkartılmış ve dörde kesilmiş

* 250 gram kiraz, çekirdekleri çıkarılmış

* 2 çorba kaşığı mısır nişastası

* 1/4 su bardağı şeker + biraz da üzerine serpmek için

* Yarım limonun suyu

Diğer Malzemeler


* 1 yumurta, hafif çırpılmış

* Vanilyalı dondurma ve 1 dal nane, servis ederken

Yapılışı


1 Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın Ardından soğuk suyu yavaş yavaş damlatarak karıştırmaya devam edin İki parmağınızın arasında sıktığınız ufak bir hamur parçası dağılmadan kalıyorsa hamurunuz hazır demektir

2 Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin İkiye bölün, üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz Galette veya tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz

3 Mutfak robotunuz yoksa un, şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanladıktan sonra soğuk tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla da una yedirebilirsiniz

4 Buzdolabında dinlenmiş hamur parçalarından bir tanesini çıkarıp hafif unlanmış bir parşömen kağıdının üzerinde 28 cm çapında açın Kenarlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzgün bir daire elde edin

5 Bu esnada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın

6 Yarım çorba kaşığı mısır nişastasını ve 2 çorba kaşığı şekeri bir kapta karıştırıp hamurun dışından 5 cm’lik boşluk bırakarak 23 cm çapındaki iç kısmına yayın

7 Kayısıları ve kirazları mısır nişastası ve şekerin geri kalanı ve limon suyuyla beraber başka bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin Ardından bu meyve karışımını da hamurun iç kısmına yayın

8 Dışarıda kalan 5 cm’lik kısmı da meyvelerin üzerine gelecek şekilde kıvırarak kapatın

9 Hamurun kenarına çırpılmış yumurta sürüp hem hamurun hem de meyvelerin tepesine bolca şeker serpin (yaklaşık 1/3 su bardağı yeterli olacaktır Bu miktar tarifte verilen şeker miktarına ek olaraktır) ve fırına verin

10 40-45 dakika meyvelerin suyu fırının içinde kabarcıklar oluşturana kadar pişirin

11 Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 20 dakika kadar beklettikten sonra dondurma ve nanaeyle servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.