Maraş Dondurması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maraş Dondurması Tarifimaraş dondurması nasıl yapılır - maraş dondurması yapımı - maraş dondurması nasıl hazırlanırYumurtalı ve nişastalı dondurmalara oranla lezzeti daha değişik olan Maraş dondurmasını özellikle Türkiye’de insanların ilk tercih ettiği dondurmadır ![]() Gerçek Maraş dondurması keçi sütünden ve salepten yapılır Fakat Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en büyük özelliği döverek soğutuluyor olmasıdır![]() Size vereceğimiz tarifi iyi inceleyerek evde lezzetli bir Maraş dondurması yapabilirsiniz ![]() Malzemeler ; 1- 2 Su bardağı süt 2- 1 Su bardağı süt kreması 3- 1 Yemek kaşığı salep 4- 1 Su bardağı şeker Hazırlanışı; 1- Tencere içerisine malzemelerin tamamını alın ve çırpma teli ile karıştırın ![]() 2- Kısık ateş üzerinde kaynayana kadar pişirin ![]() 3- Yoğun ve akışkan hale geldiği zaman ocaktan alarak soğumaya bırakın ![]() 4- Tamamen soğuduğu zaman kaba koyarak buzluğa yerleştirin ![]() 5- Arada bir buzluktan çıkartıp karıştırmanız gerekir Bu işlem karışmayacak hale gelene kadar devam edin![]() 6- Buzlukta bir müddet beklettikten sonra servis yapın Uzun süre bekletirseniz kıvamı iyi olur![]() 7- Yapılan dondurma bir hafta içerisinde tüketilmelidir ![]() alıntı |
|
|
|