Kirazlı ve Vişneli Kup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı ve Vişneli KupKup Tarifi - Kirazlı Kup Nasıl Yapılır - Jöleli Kup - Ahududulu Kup 6 kişilik gerekli malzemeler: 2 su bardağı vişne suyu Yarım paket vişne jölesi 2 dilim hazır kek 1 paket labne peyniri 1 su bardağı krema 8 çorba kaşığı bal Yarım çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi 200 gr kiraz 100 gr ahududu (veya çilek) 100 gr vişne komposto tanesi Tarifi: 1 Bir bardak vişne suyunu ısıtıp jöleyi ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın Ocaktan alıp yarım bardak vişne suyu ekleyin ve karıştırın Hazırladığınız bu jöleyi servis kaselerine 2 parmak kalınlığında paylaştırın Buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin Kek dilimlerini iri parçalara kesin![]() 2 Balı bir kaba alıp ısıtın Labne peynirini 3 kaşık balla çırpın Kremayı ayrı bir kapta çırpıp peynirli karışıma ekleyin Tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru çırpın ve buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin![]() 3 Kalan bal, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini bir kapta karıştırın 8-10 tane kirazı süsleme için ayırıp tüm meyveleri ilave edin Kalan yarım bardak vişne suyuyla ıslatıp 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin![]() 4 Servis kuplarını buzluktan çıkarıp hazırladığınız peynirli kremanın yarısını paylaştırın Kek dilimlerini ilave edip meyveleri ekleyin Kalan peynirli kremayla tamamlayıp taze kirazlarla süsleyin Buzlukta 30 dakika bekletip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|