Kadayıf Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf Sarmasıkadayıflı tatlı tarifleri - kadayıf sarması tarifi ![]() MALZEMELER * 500 gr tel kadayıf* 250 gr tereyağı* 250 gr ceviziçiŞerbeti için: * 3,5 su bardağı tozşeker * 3 5 su bardağı su* 1 tatlı kaşığı limon suyu TARİF 1 Tereyağını şeffaflaşana kadar eritin Kadayıfı kırmadan elinizle ayırın ve kızarmış ve ilk sıcağı çıkmış tereyağını kadayıfa iyice yedirin![]() 2 Düz bir zemine kadayıftan bir parça alıp uzunlamasına ve sarılabilecek şekilde yayın İçine bir miktar ceviz koyup sıkıca sarın ve tepsiye dizin, kadayıfın tamamına bu işlemi yapın![]() 3 175 derece ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin![]() 4 Şekeri ve suyu tencereye alın Kaynadıktan 10 dk sonra limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın Soğumuş tatlıya sıcak şerbeti dökün 5 Tatlı şerbeti çekince servise hazırdır![]() 6 Üzerini fıstık veya cevizle süsleyip servis yapın![]() ![]() alıntıdır |
|
|
|