Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışıtel kadayıf nasıl pişirilir - kadayıf şerbeti nasıl yapılır - cevizli tel kadayıf tarifi - kadayıf şerbeti nasıl dökülürMalzemeleri: · 1kg tel kadayıf· ¾ sana yağı · 3 su bardağı şeker · 3,5 su bardağı su · 1 dilim limon · 1 su bardağı kırılmış ceviz Yapılışı: Öncelikle tepsi yağlanır Kadayıfların hepsi tepsiye koyulur Yağ ocakta bir tavada eritilip kadayıfların üzerine dökülür ve elle karıştırılarak harman yapılır![]() Kadayıflar bir fincanın içine doldurulur ve tepsiye ters çevrildiğinde top top şekiller elde edilir Orta sıcaklıktaki fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır Sonra fırından çıkartılır![]() Kadayıf şerbetinin yapılışı: Şerbet için şeker ve su bir tencerede karıştırılarak kaynatılır Şerbet kaynadıktan sonra içine limon atılır Kadayıflar soğuyup şerbet kaynadıktan hemen 2-3 dakika sonra şerbet kadayıfın üzerine dökülür![]() Cevizler üzerine serpilir Tepsinin üstü başka bir tepsiyle kapatılır ve dinlenmeye bırakılır 1 saat sonra kadayıfınız servise hazırdır![]() alıntı |
|
|
|