Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlenli, rulo

Böğürtlenli Rulo

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Rulo



Böğürtlenli Rulo tarifi - Böğürtlenli Rulo yapilisi



MALZEMELER

25 su bardağı süt

80 gr dövülmüş fındık

125 gr böğürtlen

150 gr kayısı

1 portakal

300 gr krem şanti

3 çorbakaşığı yoğurt


8 Kişilik

HAZIRLANIŞI

15 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun

Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun

5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin Püre haline gelene kadar karıştırın

Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.