Baharatlı Havuç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Havuç ÇorbasıBaharatlı Havuç Çorbası Tarifi - Baharatlı Havuç Çorbası Yapılışı - Baharatlı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Baharatlı Havuç Çorbası Malzemeleri 3 adet orta boy ince havuç 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı un 8 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu 4 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı kuru nane 2 demet dereotu Aşurelik buğdayı yumuşaması için bir gece önceden 2 su bardağı suyla ıslatın ![]() Ertesi gün yıkayıp süzdükten sonra 10 su bardağı ılık suyla birlikte orta boy bir tencereye aktarın Orta ısılı ateşte, suyu kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin![]() Kaynamaya başlayınca pirinç ve ince bulgur ekleyip 30-35 dakika, buğday iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın ![]() Diğer taraftan, yoğurt, yumurtalar ve unu derin bir kaba aktarın Tel çırpacak ya da çatal yardımıyla malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın![]() Hazırlanan yoğurtlu karışımı tenceredeki buğdayların üzerine aktarıp karıştırın ![]() Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp çorbayı, orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve üzerine kuru nane, kuru fesleğen ve kırmızı pul biber serpip karıştırın Soğuk ya da ılık halde servise sunabilirsiniz![]() Sahrap Soysal |
|
|
|