![]() |
Şöbiyet Yozgat usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şöbiyet Yozgat usulüYozgat Mutfağından – Şöbiyet (Yozgat usulü) – Şöbiyet Malzemeleri – Şöbiyet Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 1 kg piyale unu 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke biraz tuz Tav yağı; 1-1,5 lt sıvı yağ 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu: 3 kg tozşeker üstünü geçecek kadar su 1 limon Açmak için: 1 kg un 500 gr ev nişastası İÇİNE; 300-500 gr ceviz içi ( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir ![]() Yapılış tarifi: Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Pazıların altına ve üstüne bolca nişastalı un serperek incecik açın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurları 3 tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç kilo şekerden orta koyulukta bir şurup hazırlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|