![]() |
Kurutulmuş Sebzeler Sebze Kurutmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurutulmuş Sebzeler Sebze Kurutmaksebze nasıl kurutulur ![]() Dondurulmuş yiyecekler evrenimize girmeden önce kış aylarında yaz meyve ve sebzelerinin kullanımı açısından sebze ya da meyve kurutma geleneksel mutfağımızın bir parçasıydı ![]() Şimdilerde ise sebze kurutma hemen hemen yok oldu gibi ![]() ![]() Kurutulmuş sebzeler besleyici değerlerini önemli ölçüde kaybederler ![]() ![]() Sebze ya da meyve kurutma için en ideal ay Temmuz ya da Ağustos ayıdır ![]() ![]() Günlük yaşamda kurutulmuş meyveler "çerez" olarak oldukça yaygınlaşmaktadır ![]() ![]() Ama nostalji ya da mutfakta keyif olması adına sebze ya da meyve kurutmak isterseniz, kurutacağınız sebze ve meyveyi iyice yıkamalı ve sonra suyunu olabildiğince arıtarak küçük parçalar halinde gazete kağıdı ya da bir bez üzerinde bolca güneş olan (toz almayan) bir yerde kurutmalısınız ![]() Patlıcan (İçinin oyulması gerekir ![]() * Biber (İçinin oyulması gerekir ![]() * Maydanoz * Nane * Kayısı (ortasından ikiye yararak ya da çekirdekli olarak) * Elma (küçük dilimler halinde ve çekirdekleri çıkarılarak, ama kabukları soyulmadan) * Papatya (çiçekli kısmını) * Ada çayı (Dal ve yapraklar halinde) * Erik (Çekirdeği çıkarılmadan) |
![]() |
![]() |
|