![]() |
Bademli Yassı Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Yassı KadayıfBademli Yassı Kadayıf Tarifi - Bademli Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır - Bademli Yassı Kadayıf Malzemeleri Bademli Yassı Kadayıf 300 gr yassı kadayıf 4 tane yumurta Kızartmak için: 1,5 bardak rafine zeytinyağı Şurubu: 2 bardak toz şeker 1,5 bardak su 1 tatlı kaşığı limon üzerine: 1,5 bardak çekilmiş badem Yayvan bir tencereye ölçülere göre toz şeker, su ve limon suyu konularak orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şeker su içinde eritilir ve 10 dakika kaynatılarak şurup yapılır, bir tarafa bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Aynı şekilde cevizle de hazırlanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|