Sarı Burma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarı BurmaSarı Burma Tarifi - Sarı Burma Nasıl Yapılır - Sarı Burma Malzemeleri Sarı Burma Malzemeler Hamur için; 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Yaklaşık 5 su bardağı un Hamuru açmak için; 1 su bardağı nişasta İç harcı için; 6 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 3 yemek kaşığı tozşeker Şurup için; 4 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Üzeri için; 250 gr tereyağı Hazırlanışı Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte, şeker eriyinceye kadar karıştırın Şurubu, koyulaşması için kısık ateşte, 10 dakika daha kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin![]() Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun![]() Hamuru eşit büyüklükte 10 parçaya ayırın Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin![]() İç harcını hazırlamak için; sıvıyağı küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Hemen unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun Ocaktan alıp soğutun Ceviz ve tozşekeri kattıktan sonra bir kenarda bekletin![]() Bezelerden birini, üzerine nişasta serip oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde ve incecik açın Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli cevizli karışım serpiştirin Yufkayı ortadan ikiye kesin Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo haline getirin Oklavanın uçlarından başlayıp ortasına doğru toplayarak büzün![]() Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde dilimleyin![]() Tereyağını bir tavada kızdırıp kaşık yardımıyla tepsideki tatlının üzerine gezdirin ![]() Tatlıyı 180 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 25-30 dakika pişirin Üzerine soğuk haldeki şurubu gezdirin 30 dakika bekletip servise sunun![]() |
|
|
|