Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, közlenmiş

Közlenmiş karnıyarık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Közlenmiş karnıyarık



Gerekli malzeme:


2 patlıcan

1 soğan

3-4 diş sarımsak

1 domates (süsleme için ayrıca 2 dilim domates)

1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber)

120 gr yağsız kıyma

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber

Harcın hazırlanışı:


2 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin

Patlıcanları közleyin Kabuklarını soyup ısıya dayanıklı cam bir kaba alın Patlıcanların ortasını boylamasına bıçak ile yarın

Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun 1 çay bardağı su ilave edin Üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin

Önceden 230 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.