Fırında Diyet Patlıcan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Diyet PatlıcanFırında Diyet Patlıcan tarifi - diyet patlıcan tarifi Dün akşam peynirli ızgara patlıcan yapmaya niyetlenmişken rotayı tamamen değiştirip patlıcanlı başka bir şey yaptım Pişirme yöntemi çok tatlı bir ananeye ait![]() Neler Lazım? * 2 adet patlıcan * 3 adet domates * 1 diş sarımsak * 1 çay kaşığı kekik * Yarım su bardağı sıvı yağ * 2 su bardağı su * Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri Nasıl Yapıyorum? 1 Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğruyorum![]() 2 Bir kaba tuzlu su koyup patlıcanları bekletiyorum![]() 3 Su ısıtıcısında suyu kaynatıyorum![]() 4 Tencereye kaynamış su ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyorum![]() 5 Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekliyorum![]() 6 Yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakıyorum![]() 7 Tam bu sırada zamanı iyi değerlendirmek için domates sosuna geçiyorum![]() 8 Domatesi parçalara bölüp mutfak robotuna alıyorum![]() 9 Sarımsağın kabuğunu soyup dilimliyorum ve robotun içine ekliyorum![]() 10 Yüksek hızda robottan geçiyorum![]() 11 Domatesi tavaya alıp yüksek ateşte kavuruyorum![]() 12 Ocaktan almadan önce tuz ve kekiği ekliyorum![]() 13 Bu sırada patlıcan haşlanmış oluyor ve suyunu süzüyorum![]() 14 Orta büyüklükte bir borcama patlıcanları yerleştiriyorum![]() 15 Üzerine domates sosunu ve rendelenmiş peyniri ekliyorum![]() 16 Önceden ısıtılmış fırında peynir kızarana kadar pişiriyorum![]() alıntı |
|
|
|