Ton Balıklı Patlıcan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ton Balıklı PatlıcanTon Balıklı Patlıcan Tarifi - Ton Balıklı Patlıcan Nasıl Yapılır - Ton Balıklı Patlıcan Malzemeleri Ton Balıklı Patlıcan Malzemeler * 1 adet Patlıcan * 2 adet Patates * 1 küçük kutu diyet Ton Balığı * 1 adet Limon * * 2 Kisilik * Mutfak: Türk Hazırlanışı 1 adet patlıcanı, içi pişene kadar fırında pişirin Soğuyunca kabuklarını soyun 2 adet patatesi haşlayın Kabuklarını soyup, ezerek püre haline getirin Patlıcanı çatalla ezin Püre yaptığınız patatesle karıştırın Bu karışımı kısık ateşte ısıtın Üzerine 1 kutu diyet ton balığını ekleyip 5 dakika pişirin Pişirirken içine 1 adet limonun suyunu ilave edin Ocaktan alıp servis yapın Not: Yemek pişerken içine sıkacağınız limon, yemeğe çok değişik bir lezzet verecektir![]() Afiyet Olsun ![]() |
|
Ton Balıklı Patlıcan |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ton Balıklı PatlıcanMakarna Nasıl Pişirilir ![]() Her zaman geniş ve derin bir tencere kullanmakta fayda vardır ![]() Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket (500 gram) makarna ve 1 tatlı kaşığı tuzdur ![]() Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın Tuz eridikten sonra makarnayı ekleyin![]() Makarnayı ekledikten sonra ateşi yeniden açın Karıştırmak için herzaman tahta kaşık kullanmanızı öneririz![]() Pişirme işlemine tencerenin kapağını kapatmadan devam edin İdeal pişirme süresi paketinin üzerinde yazar![]() Makarna piştikten sonra süzme aşamasında buhardan haşlanmamak ve süzeği göreilmek için tencereye 1 bardak soğuk su döktükten sonra süzeğe boşaltın ![]() Sosunuzun tipine ve sunuş tekniğinize göre sos ile karıştırıp servis edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|