Kabak Kremalı Profiterol |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Kremalı ProfiterolKabak Kremalı Profiterol Tarifi - Kabak Kremalı Profiterol Yapılışı - Kabak Kremalı Profiterol Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabak Kremalı Profiterol Malzeme Listesi: Hamuru İçin: 2 Su B Su2 Su B Un2 Küp Şeker 2 Çorba K Margarin1 Fiske Tuz 4 Yumurta Kreması İçin: 4 Su B Süt1 Su B Tozşeker3 Çorba K Un1 Çorba K Nişasta1 Paket Vanilya 1 Kase Kabak Püresi Sosu İçin: 1 Su B TahinPişirdiğimiz Kremadan 4 Çorba K ![]() Kıvam Ayarlamak İçin Süt Üzeri İçin: Ceviz Hazırlanışı: Şeker, su, bir fiske tuz ve margarini tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz Yağ eridikten sonra unu döküp sürekli karıştırarak pişiriyoruz Koyu bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz![]() Ocağın üzerinden alıp karıştırma kabına koyuyoruz Ilık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırıyoruz Şanti torbasına dolduruyoruz Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecede fırının kapağını açmadan pişiriyoruz Piştikten sonra 10 dakika fırının içinde dinlendiriyoruz Fırından çıkarttıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırıyoruz Ocağın üzerine alıyoruz Şeker eridikten sonra un, ve vanilyayı ekliyoruz En son nişastayı katıp koyup bir kıvam alana kadar pişiriyoruz Krema soğuduktan sonra kabak püresini ekleyip mikser ile karıştırıyoruz Kremadan 4 çorba kaşığı ayırıyoruz Geri kalan kısmını şanti torbasına doldurup hamurların içine dolduruyoruz Servis tabağına diziyoruz Sosu için, tahin, ayırmış olduğumuz krema ve akışkan bir kıvam sağlamak için süt döküp mikser ile çırpıyoruz Profiterollerin üzerine döküyoruz En üste toz ceviz serpip servis ediyoruz
|
|
|
|