Türbanlı Elma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türbanlı ElmaTürbanlı Elma tarifi - Türbanlı Elma yapılışı - Türbanlı Elma malzemeleri Malzemeler 1 kg Elma 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı çeviz 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın 4-5 adet kuru kaysı(küp küp doğranmış) 3-4 adet incir(küp küp doğranmış) 1 çay bardağı fındık Beze için ![]() ![]() :2 adet yumurta akı2 çay bardağı pudra şekeri Yapılışı Elmaların kabkları soyulur ,Kabak oyar gibi ortaları oyulur çekirdek yatağı çıkarılır Bir tencereye yerleştirilir,üzerlerine toz şeker serpilir,1 çay bardağı su konur ve elmalar yumuşayana kadar pişirilir![]() tüm yemişler ve tarçın karıştırılır Pişen elmaların içi bununla doldurulur![]() Diğer taraftan yumurta akları ve pudra şekeri mikserle iyice çırpılır Şeker yumurta karışımınız sertleşince bir kaşık veya şırınga yardımı ile elmaların üzerine sıkılır 100 derece ısıtımış fırında kapak hiç açılmadan yaklaşık 1 saat piirilir
|
|
|
|