06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fincan Kadayıfı
Fincanda Kadayıf tarifi - fincan kadayıf tatlısı nasıl yapılır - kadayıf tarifleri
Malzemeler
500 gr kadayıf
120 gr tereyağı
150 gr dövülmüş ceviz
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
İlk önce şerbeti yapmaya başlıyalım ki tatlımız pişene kadar şerbetimiz soğusun
Daha sonra kadayıfları tel tel ayrılacak hale getirip sonra da eritilmiş ılık tereyağ ile her yeri yağlanacak şekilde karıştırın Ben bu işlemi daha kolay olması için kadayıfları 1-2 saat önceden buzdolabına koyup dondurduktan sonra kırıyorum daha basit ayrılıyorlar Bu şekli verebilmek için ben çok küçük olmayan orta büyüklükte bir fincan kullandım Kadayıftan bir tutam alıp fincanın dibine yerleştirdim ve ortası çukur kalacak şekilde sıkıştırdım Sonra ortasındaki çukura bolca ceviz koyarak bir tutam daha kadayıfla kapattım ve onu da sıkıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevirdim Hepsini bu şekilde dizdikten sonra, iyice kızarana kadar 160C de pişirdim En son oalrakta şerbetimizi üzerine iyice yedirerek koyuyoruz Ama şunu söylemekte fayda var eğer hepsini bir anda tüketmeyecekseniz, yiyebileceğiniz kadarını şerbetlemenizi tavsiye ederim çünkü daha kıtır ve lezzetli oluyor özelliklede ılıkken Aradan zaman geçince şerbetini iyice çeken kadayıflar o çıtırlığını kaybediyorlar ama yinede size kalmış derim ben
Afiyet bal şeker olsun!
Alıntı (sedailemiskokulutarifler)
Bir başka tarif
Malzemeler:
* 500 gr kadayıf
* 250 gr tereyağı veya bir paket margarin,
* 4 bardak şeker,
* 3 bardak su,
* 1 kaşık limon suyu,
* ağzı yayvan kahve fincani ve kadayifin arasina koymak için ceviz,findik veya antep fistigi
Yapilisi:
1 Şeker, su ile kaynatılır, üzerine bir kaşık limon suyu dökülür Köpüğü alınır Ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır
2 Kadayıf derin bir kaba konur, elle ayrılır, koparılır, üzerine eritilmiş ılık yağ dökülür Yağla kadayıflar iyice didikleyip ovulur Böylece yağ kadayıfa yedirilir
3 Yağlanmış bir tepsi hazırlanır
4 Bir fincan içerisine kadayıftan bir parça alınır Parmak uçları ile fincandaki kadayıflar bastırılır, ,arasina ceviz veya istediginiz herhangi içten konulur,tekrar bir parça kadayif konarak ,iyice sıkıştırılır, iki parmak ucuyla kaydırılarak kubbe halini alır Yağlanmış tepsiye yavaşça konur, aralıksız olarak fincandan çıkan kadayıflar tepsiye sıralanır
5 Tepsi fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur
6 Fırından çıkarılan kadayıflar üzerine bir kepçe ile soğutulmuş şurup gezdirilir, tepsinin üzeri kapatılarak şekeri çektirilir
|
|
|