Limonlu Kremalı Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kremalı Revanideğişik revani tarifi - şerbetli tatlılar - Limonlu Kremalı Revani nasıl yapılır Malzemeler : * 4 Yumurta 1 Su B Tozşeker3 Çorba K İrmik5 Çorba K Söke Un1 P Vanilya1 P Kabartma Tozu* Kreması İçin: 2 Su B Süt1 Çorba K Nişasta1 Çorba K Söke Un2 Çorba K Tozşeker1 Limon * Şerbeti İçin: 4 Su B Su3 Su B Tozşeker1 Dilim Limon * Süslemek İçin: Kremşanti Toz Yeşil Fıstık ![]() Hazırlanışı Şerbetini hazırlamak için; su, toz şeker ve limon tencerede kaynatılır Kremasını hazırlarken; süt, nişasta, un ve şeker tencerede karıştırılıp pişirilir Kaynamaya başladıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin Limonun suyu da kremanın içine sıkılır Göz göz olmaya başlayınca altını kapatın![]() Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle köpürtün Ayrı bir tabakta unu, vanilyayı, irmiği ve kabartma tozunu bir kabın içinde harmanlayın Bu karışımı da şeker ve yumurta karışımıyla birleştirip karıştırın Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin Fırından çıkan keki soğuyunca fırın kabından çıkarın Yağlı kağıdını kaldırın Keki ortasında ikiye kesin Alt parçayı yeniden fırın kabına alın![]() Üzerine şerbetin bir kısmını dökün Hazırlanan kremayı üzerine sürün Diğer keki de üzerine kapatın Üzerine tekrar şerbet dökün Krem şantiyle ve yeşil fıstıkla süsleyin![]() Alıntıdır ![]()
|
|
|
|