Çilek Soslu Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Soslu MuhallebiÇilek Soslu Muhallebi Tarifi - Çilek Soslu Muhallebi Yapılışı - Çilek Soslu Muhallebi Malzemeleri Malzemeler 1 kilo süt 4 yemek kaşığı tepeleme un 1 su bardağı şeker 1/2 paket kremşanti 1 kâse çilek Hazırlanışı Tencereye sütü, unu ve şekeri koyun, çırpma teli ile iyice çırpın Ocağın altını yakın, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Muhallebi soğuyunca ½ paket kremşanti ilave edin, mikser ile 5 dakika çırpın Kâselere veya kuplara boşaltın, üzerine servisten hemen önce çilekli sos dökün![]() Çilekli sos: Çilekleri yıkayıp süzgüye koyun Suyu süzülen çileklere, iki kaşık toz şeker ilave ederek blendırdan geçirin![]() Not: Kremşanti yerine 1 yemek kaşığı margarini ılık muhallebiye ilave edin, mikser ile 5 dakika çırpın ![]() Nevin Musaoğlu |
|
|
|