![]() |
Fas Sütlacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas Sütlacısütlaç tarifi - fas sütlacı tarifi - sütlü tatlılar hakkında - sütlaç tarifleri İster sıcak yiyin, ister sıcak yaz akşamlarını serinletin ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 450 gr kırık pirinç 300 ml su 25 gr pudra şeker 1 çubuk tarçın 50 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 350 ml süt Badem esansı için 25 gr dövülmüş badem 60 ml sıcak su Süslemek için File badem Tarçın Hazırlanışı: Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin ![]() Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyin ![]() Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatın ![]() Gerekirse süt ekleyin ![]() Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() Sütlacı servis kaselerine aktarın ![]() Üzerlerine file badem serpin ![]() Tarçın serpip meyvelerle birlikte servis yapın ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|