![]() |
Danimarka Çörekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka ÇörekleriMALZEMELERİ: • 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası(veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası) • 5 su bardağı un (550 g) • 1/4 su bardağı toz şeker (40 g), • 1,5 su bardağı ılık süt (300 g) • 150 g tereyağı • 1 adet yumurta İÇ MALZEMELERİ: Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir ![]() ![]() Hazırlanışı : Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın ![]() ![]() ![]() 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|