Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, haşhaşlı, zeytinli

Haşhaşlı Zeytinli Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Zeytinli Ekmek



evde ekmek yapılışları - ev ekmeği tarifleri - haşhaşlı ekmek nasıl yapılır

Malzemeler:
Hamur İçin:

2 Su bardağı un

1 Tatlı kaşığı tuz

2 Tatlı kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı instant maya

3/4 Su bardağı ılık su


İçi İçin:

200 gram çekirdeksiz zeytin

5 Yemek kaşığı ezilmiş haşhaş

1 Yemek kaşığı tahin

1 Yemek kaşığı pekmez

5 Yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Hamur malzemelerini iyice yoğurup ağzı kapalı bir kapta, ılık bir yerde 1 saat mayalayınZeytin dışındaki bütün malzemeleri iyice karıştırın Hamuru tekrar yoğurup, 10 parçaya bölün Bütün parçaları tatlı tabağı büyüklüğünde açınAralarına haşhaşhaşlı karışımdan sürüp üst üste koyun En üsttekine haşhaş sürmeyin Elinizle ya da merdane ile bastırarak hamuru iyice genişletin Orta kısmına zeytinleri koyup rulo olacak şekilde sarıp, iyice birleştirinKeskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimler kesip, zeytinler üste kalacak şekilde tepsiye birleşik nizamda yerleştirin Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.