Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, noktaları, pişirmenin, püf

Enginar Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Pişirmenin Püf Noktaları



enginar pişirirken - enginar nasıl pişirilir - enginar pişirmek


Enginar (cynara)

bileşikgillerden, kökü yıllarca yaşayıp, her ilkbaharda yeniden süren dikenli bir bitki ve bunun sebze olarak yenen iri topuz biçimindeki yeşil çiçeğidir Killi, kumlu ve rutubetli toprakalarda yetişir Enginar sağlığa oldukça yararı dokunan iyi bir besindir İçeriğinde "cynarine" vardır Bitkinin en eski yetiştiği bölge batı ve orta Avrupa'dır Doğu Avrupa'da daha sonraları yetişmeye başlamıştır


Enginar kandaki üre ve kolestrolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Özellikle şeker hastaları için çok faydalıdır Bedenî ve ruhi yorgunluğu giderir Vücuda dinçlik verir ve ayrıca sinir sistemini güçlendirir


Enginarın yararları görüldüğü gibi saymakla bitmiyor Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbreklerdeki kumların dökülmesinde yardımcı rol oynar Karaciğer hastalıklarının çabuk geçmesini sağlar Sarılıkta faydalıdır Romatizma şikayetlerini geçirir Mide ve bağırsakları temizler İshali keser Emzikli kadınlar, böbreklerinde veya mesanelerinde itihap olanlar yememelidir


Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin'in prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtiyorlar Enginarın içinde fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri belirtiliyor

Yani sağlıklı ve genç bir beden için enginarı sofranızın baş tacı yapmanız gerek
Enginarı nasıl soyacaksınız?

Bir tencereye 2 litre (10 su bardağı) civarında su konur ve içine üç limonun suyu (enginarların kararmasını önlemek için) sıkın Enginarların kökleri, elle, dibinden kırılır (kökteki kılçıklar çıkar) Enginarın dışındaki yeşil yapraklar, elle kopartın Bıçakla, dönerek, yeşil kabuğu derine inmeden soyun, yalnız beyaz kısmının kalmasını sağlayın Tüylü kısmın denginden kesip, tüylü yerleri bir kaşık yardımıyla sökerek atın Kararmaması için, soyulmuş enginarları hemen limonlu suya koyun


http://wwwmain-boardeu/sebze-yemeki-enginarhtml

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.