![]() |
Çikolatalı Mousse |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Mousse![]() Malzemeler: mli Pat İçin ? Yumurta sarısı 600 g ? Toz badem 500 g ? Pirinç fındık 500 g ? Toz şeker 400 g ? Un 370 g ? Glikoz 300 g ? Kabartma tozu 15 g Marenga İçin ? Yumurta beyazı 600 g ? Toz şeker 400 g ? İç Dolgu Malzemesi ? Toz krem şanti (çırpılımış) 1000 g ? Labne beyaz peynir 500 g ? Süt 300 g ? Yumurta sarısı 200 g ? Yaprak jelatin 10 g ? İtalyan Marengasi İçin ? Toz şeker 500 g ? Yumurta beyazı 250 g ? Su 200 g ? Yaprak jelatin 2-3 adet Hazırlanışı: Bademli Pat Glikoz kaynatılıp mikser kazanında çırpılmakta olan yumurta sarısı ve toz şekere azar azar yedirilerek 5 dakika karıştırılır ![]() ![]() Daha önce hazırladığımız karışım, marenganın içine boşaltılır ![]() ![]() ![]() ![]() İç Dolgu Malzemesi Kabartılmış yumurta sarısı ateşte kaynayan süte devamlı karıştırılarak yedirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Balon kabın yarısı hazırlanan kremayla doldurulur ![]() ![]() İtalyan marengası için bir kapta su, glikoz ve şeker 123°C?de kaynatılıp, ateşten alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak en üstüne meyvelerle dekor yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|