Cevizli Hamur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli HamurCevizli Hamur Tarifi - Cevizli Hamur Nasıl Yapılır - Cevizli Hamur Malzemeleri Cevizli Hamur 300 gr(2+1/2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 150 gr (10 çorba kaşığı) margarin 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 50 gr (1/4 su bardağı) ceviz (ince dövülmüş) 2 yumurtanın sarısı (hatifçe çırpılmış) 2-3 çorba kaşığı buzlu su Unu ve tuzu büyük bir kassye eleyip, yağı ekleyerek bıçakla ufalayınız Parmaklarınızla kalın ekmek içi görünümü alana kadar ezip şeker ve cevizleri katınız![]() Yumurta sarılarını birer kaşık dolusu buzlu suyla birlikte katıp bıçakla karıştırınız Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz (Hamur çok kuru ise, 1 çorba kaşığı buzlu su katınız ) Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 30 dakika soğutunuz![]() Hamuru buzdolabından alıp, yağlı kağıdı çıkarınız Hamurunuz kullanılmaya hazırdır![]() Not: Bu lezzetli ama biraz ağır hamur, klasik tatlıların (armutlu tart gibi) yapımında kullanılır Ayrıca ince hamur isteyen tartlarda tadı güzelleştirmek için kullanılabilir![]() |
|
|
|