![]() |
Tuzlu Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu TartTuzlu Tart Tarifi - Tuzlu Tart Nasıl Yapılır - Tuzlu Tart Malzemeleri 500 gr ![]() 1 büyük paket margarin 2 adet yumurta Kâfi miktarda tuz İçi için: 250 gr ![]() 1 baş soğan 2-3 adet yeşil sivribiber 1 çorba kaşığı domates salçası Biraz tuz, karabiber Yarım çorba kaşığı yağ Unu hamur tahtasına eleyiniz ![]() Ortasını açıp, yağı koyup, biraz elle yumuşatınız ![]() Yumurtayı, tuzu koyup, bir hamur yapınız ![]() Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, biraz dinlendiriniz ![]() Hamurun bir parçasını yarım cm ![]() ![]() Kıymalı içi içerisine koyup, çevre kadar yayınız ![]() Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürünüz ![]() ![]() İkinci hamuru da aynı şekilde açıp, için üzerini tamamen örtecek şekilde yayınız ![]() Kenarların yapışması için hafifçe bastırınız ![]() Üzerine tekrar yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırına koyarak altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz ![]() Fırından alıp, hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, sıcak sıcak servis yapınız ![]() İçinin hazırlanması: Yağın içerisine ince doğranmış soğanı koyup, hafifçe kavurunuz ![]() Kıymayı, ince doğranmış taze yeşil biberleri de koyup, kıyma hafif suyunu çekinceye kadar kavurunuz ![]() Sonra sulandırılmış salçayı, tuzu, biberi koyup, ateşten alınız ![]() Not: Kıymalı iç yerine peynirli, sosisli veya çok çeşitli pizza içleri de koyup yapabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|