Mercimekli Kadayıf Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Kadayıf BöreğiMalzemeler: 250 gr tel kadayıf 1/2 bardak haşlanmış mercimek 1 orta boy soğan 1 dilim peynir (rejimlerde bahsi geçen kibrit kutusu büyüklüğünde bir dilim) 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz tuz, baharat 1 5 çay bardağı süt4 yemek kaşığı yağ Yapılışı: Bir kapta haşlanmış mercimek, soğan, maydanoz, peynir ve baharatı karıştırın Başka bir kapta süt ile yağı karıştırın![]() Küçük boy teflon tavaya kadayıfın yarısını yayın Üzerine süt-yağ karışımının yarısını dökün Bir tabak yardımı ile sıkıştırıp mercimek karışımını yayın Kalan kadayıf ile mercimekleri kapatıp kalan süt karışımını tüm yüzeye boşaltın![]() Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın Böreğin altı kızardığında (20-25 dakika sonra) tavanın kapağı ya da düz bir tabak yardımı ile böreği alt üst yapın Diğer tarafı da kızardığında böreğin altını kapatın![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|