Sebzeli pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli pirzolaMalzemeler: 1 kg pirzola 1 kg brüksellahanası 10 küçük patates 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Marinat için: Yarım su bardağı zeytinyağı 2 soğan 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 1 defneyaprağı 1 tutam tuz, kekik Hazırlanışı: * Pirzolaları çukur bir kaba alın Soğanları rendeleyin Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın Buzdolabında 2 saat marine edin * Patatesleri soyup tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın * Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin Üzerine etleri ilave edin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|