Kaysılı Ve Ayva Reçelli Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaysılı Ve Ayva Reçelli Poğaça![]() Malzemeler: 3 subardagi un 1 yumurta 1 paket maya 1 caybardagi ilik sut bir tutam tuz yarim caybardagi seker 50 gr eritilmis tereyag Kaysi Ayva Receli Siviyag Yapilisi Un, maya, tuz ve seker karistilir Tereyag eritilir, sut azicik isitilir ve ilave edilir, yumurtayi da ekledikten sonra yogrulur ve uzerini kapatip 1 saat ilik ortamda bekletilir Bu arada kaysileri az suyla kaynatilir Hamur dan parcalar koparip acilir kaysiyi acip arasina 1 caykasigi ayvareceli koyulur ve hamurun icine koyulur kapatilir Hepsini yaglanmis tepsiye dizip siviyag ustune surulur ve 180 derecede isitilmis firina verilir
|
|
|
|