![]() |
Balkabaklı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabaklı Tart![]() Malzemeler 100 gram krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı vanilya 1/2 çay kaşığı tarçın 75 gram dövülmüş ceviz 50 gram pudra şekeri 125 gram tereyağı 1 adet yumurta 1/4 çay kaşığı zencefil 190 gram un 140 gram şeker 1/8 çay kaşığı muskat 1/8 çay kaşığı tuz 110 gram toz badem 1/2 çay kaşığı tuz 400 gram balkabağı Tarifi Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın ![]() Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp hamura parmak uçlarınızla yedirin ![]() Yumurtayı ilave edip yoğurun ![]() Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın ![]() 23 cm ![]() ![]() Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin ![]() Fırını 160o C ısıtın ![]() Tart kalıbının tabanına yaymış olduğunuz hamuru 25 dakika pişirin ![]() İçi için yukarıda belirtilen bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın ![]() ![]() Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirin ![]() Önceden ısıttığınız 160o C fırında 35 dakika pişirin ![]() Bal kabaklı tart soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|