Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, italyan, limonlu, usulü

İtalyan Usulü Limonlu Bisküvi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Limonlu Bisküvi





Malzemeler;
*175 gr un,
*200 gr irmik,
*100 gr toz şeker
*100 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında )
*2,5 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi( orjinal tarifte portakal kabuğu )
*2 yumurta
Hazırlanışı;
1Un,irmik,şeker, yağ, yumurta ve limon kabuğunu bir çimdik tuzla mikserde karıştırın
2Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin
3Hamuru tezgah üzerine merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve herhangi bir kalıpla kesin( Orjinal tarifte kaşıkla tepsiye konulan bisküvilerin üstü hafifçe bastırılıp şekillendiriliyordu)
4Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye aralıklarla dizdiğiniz bisküvilerin kenar kısımları kızarınca fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğutun
NOT;Bisküvileri pişirirken muhakkak tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın yada muhakkak yağlayın Çünkü tepsiye çok yapışıyorlar ve kırılmadan çıkmıyorlarAfiyet olsun[/B]

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.