Selanik Gevreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik Gevreği![]() Malzemeler : 4 yumurta 1 5 su b toz şeker1 su b sıvıyağ4 su b unYarım paket kabartma tozu 1 su b file yeşil fıstık1 5 su b doğranmış meyve şekerlemesi1 çorba k sirkeHazırlanışı : Yumurtaları karıştırma kabına kırın Üzerine toz şekeri ekleyerek iyice çırpın Daha sonra sıvıyağı ve sirkeyi ekleyin Biraz çırptıktan sonra üzerine meyve şekerlemesini ve file antep fıstığını ekleyin Un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvılara ekleyin İyice karıştırdıktan sonra altına yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dökün 170 derecede pişirin![]() Pişip ilk sıcaklığı çıkınca önce ortadan ikiye kesin Daha sonra dilimleyerek fırın tepsisine dizin Gevrekleşene kadar bir süre fırında bekleterek kurutun![]() afiyet olsun |
|
|
|