Etli Milföy |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli MilföyEtli Milföy Tarifi - Etli Milföy Nasıl Yapılır? ![]() Malzemeler 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 1/2 Kg Kuşbaşı Et 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Bardak Su 1 Tatlı Kaşığı Karabiber 12 Adet Milföy Hamuru 1 Adet Yumurta Sarısı Tuz Yapılışı: Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun ![]() 1 Adet soğanı yemeklik doğrayın Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun İçine yarım kg kuşbaşı eti atıp, kavurun![]() Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ![]() Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin ![]() 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin ![]() Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın ![]() Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin ![]() İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun ![]() En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın ![]() Milföyler sararınca fırından çıkarın ![]() Ortalarına hazırladığınız etleri koyun ![]() Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun ![]() |
|
|
|