Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, milföy

Etli Milföy

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Milföy



Etli Milföy Tarifi - Etli Milföy Nasıl Yapılır?


Malzemeler

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Adet Soğan

1/2 Kg Kuşbaşı Et

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Bardak Su

1 Tatlı Kaşığı Karabiber

12 Adet Milföy Hamuru

1 Adet Yumurta Sarısı

Tuz

Yapılışı:

Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun

1 Adet soğanı yemeklik doğrayın Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun İçine yarım kg kuşbaşı eti atıp, kavurun

Daha sonra tencerenin kapağını kapatın

Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin

1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su,

1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin

Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın


Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin

İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun

En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın

Milföyler sararınca fırından çıkarın

Ortalarına hazırladığınız etleri koyun

Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.