Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, keten, kuru, meyveli, tohumlu

Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi



Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi Tarifi - Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi Nasıl Yapılır - Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi Malzemeleri


Malzemeler


Bir buçuk su bardağı tam buğday unu

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 su bardağı ince doğranmış karışık kuru meyve

(ben yarım su

bardağı kadar elma pestili ve 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi kullandım)

Yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu

Yarım su bardağı ceviz veya yer fıstığı veya fındık

(ince ya da arzu ederseniz biraz irice çekilmiş)

1 çorba kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karbonat


Yapılışı

Hatırlatma notu 1: Önceden fırını ısıtmayı ve eğer tarifte yumurta, tereyağı gibi malzemeler varsa, bir saat önceden buzdolabından çıkarmayı unutmayın!


Hatırlatma notu 2: Kurabiye ve bisküvi hamurunda hangi tarifi uygularsanız uygulayın, mutlaka yarım saat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir


Öncelikle yumurtayı iyice çırpın İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin Eğer pestil yapımını denediyseniz, pestili de rahatlıkla kullanabilirsiniz bu bisküvilerde Ben evde kuru meyve olmadığı için, yerine elma pestilini kullandım Daha sonra portakal kabuğu rendesi, ceviz, keten tohumu ve tarçını ekleyin En son, portakal suyunda erittiğiniz karbonatı da ilave edin Tüm bu karışımla yumuşak bir hamur elde etmiş oluyorsunuz Yarım saat buzdolabı poşetine sararak bekletin Dinlenen hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak kesin ya da direkt yağlı kağıt serili tepsiye yayın (arzu ederseniz üzerine 1 çorba kaşığı keten tohumu serpebilirsiniz) Kare ya da baklava şeklinde dilimleyin Önceden ısıtılmış fırının orta derecesinde (170 derece) 30 dakika pişirin Bu süre, kullandığınız fırına göre farklılık gösterebilir dikkatli olun! Bu tarifteki stevia katkısı, orijinal tarifteki bir su bardağı kuru meyve miktarını yarıya indirerek kullanmama imkan sağladı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.